Minusgrader och snö. Nu kan man äntligen säga att det är vinter på riktigt. Tänk att det dröjde ända in i december. Hoppas min dress kommer snart. Nog för att jag har kläder som duger till att vara ute en stund i iaf men ska bli najs med en ordentlig dress- Halvarssons ska ju ändå vara ett bra märke så jag hoppas kläderna är som förväntat.

engraved-wood-ornaments-600x445

Jag är ju svag för gul och orange så denna passar mig ypperligt. Färgmässigt iaf =) Skulle väl skickas igår eller idag från dom så i början av nästa vecka borde den vara här-

Fick nya skor av hjärtat mitt så jag förhoppningsvis ska slippa frysa om fötterna i vinter. Än har jag iaf inte frusit i dom. Det var en tjej här i byn som köpt lika fast annan färg och verkade tycka dom var bra och en annan sa att dom var så sköna och lätta så jag apade efter och valde lika fast såklart i gult 🙂

29346376-origpic-f0dd0a

Det matchar fint. Nu måste jag bara sy mig en mössa med foder och i gult till det =D

I tisdags hade vi en träff på förskolan med en spec ped. Jag ville prata och gå igenom lite innan det är dags för förskoleklass. Ville veta hur det går för Axel på förskolan och hur han är under en dag där då jag har svårt att hålla ordning på honom här hemma. Men allt var jättebra och han har många goda egenskaper och är otroligt hjälpsam och vill alla så väl. Han har ett stort hjärta den lilla pojken. Han delar gärna med sig och han visar hänsyn. Det låter ju bra. Då känner jag mig lite lugnare inför hösten som komma skall. Vi fick flera bra tips och råd det här med att han är så full i energi. Att se det som en gåva istället för ett besvär. Att få reda på varför han inte kan sitta still och hur vi på bästa sätt kan hjälpa honom. Jag har varit så orolig då barn som är så motoriskt utvecklade som Axel ofta ses som ett stökigt barn och det är så himla synd att samhället är så. Att barn ska sitta stilla och mer har det blivit sen alla plattor och spel och telefoner mm. Börjar barnen låta och röra sig så ska man tysta dom och få dom stilla, gärna med en telefon med spel eller tv. Jag gör själv samma sak. Men det ska jag försöka ändra på . Jag måste som sagt lära mig att bli stolt över att jag har aktiva barn även om andra ser dom som besvärliga. Det är deras bekymmer. Inte mitt. Visst låter det bra iaf. Jag måste bara få in det i min skalle också.

Nu har Alice sovit TVÅ nätter, HELA nätter, i SIN säng UTAN at jag har behövt gå upp till henne mitt i natten. Det låter kanske inte så mycket eller märkvärdigt för dom som har barn som sover bra men för oss är det helt underbart och borde egentligen firas !!

 

Nu ska jag balja i mig lite mera kaffe och kanske nå frulle innan vi ska ut!

 

Annonser